Published on inregion.cz (https://www.perognuno.cz)

Domů > Journal: Radiatori ai quattro formaggi

Journal: Radiatori ai quattro formaggi

Autor: 
Šárka Konečná
Inregion
Datum zveřejnění: 
Středa, Červen 5, 2024 - 22:30
Radiatori ai quatro formaggi
Autor fotografie: 
Šárka Konečná, inregion.cz

Tahle italská klasika zaujme právě tehdy, když celá rodina onemocní a dítě nechce nic jiného než pastu. Recept je jednoduchý i pro chorou maminku, která by se raději viděla brzy v posteli. 

Příprava je poměrně jednoduchá. Pro čtyři porce potřebujeme následující suroviny:

- 320 g těstovin typy radiatori

- 80 g gorgonzoly

- 80 g provolonu

- 80 g sýra Fontina

- 80 g Parmigiano Reggiano

- 50 g másla

- Sůl, pepř podle chuti

Postup: Nakrájíme Gorgonzolu, Provolone, Fontinu a polovinu Parmigiano Reggiano na poměrně malé kousky a zbylou polovinu nastrouháme.

Poté rozpustíme máslo ve vodní lázni a po rozpuštění jej necháme teplé. Mezitím si na pánvi s velkým množstvím vroucí osolené vody uvaříme těstoviny al dente.

Po scezení dochutíme nakrájenými sýry, rozpuštěným máslem a polovinou strouhaného parmezánu. Ochucené těstoviny rozdělíme na talíře a přidáme zbylý nastrouhaný parmazán.

Ihned podáváme, aby se čtyři sýry nestihly úplně rozpustit.

Celé vaření nám nezabere víc, jak 25 minut, takže dítě bude rychle obslouženo, zbytek rodiny rovněž a maminka - kuchařka, či tatínek - kuchař, se brzy dostanou do postele, aby se mohli dále kurýrovat.

Buon appetito

  • pasta
  • radiatori
  • formaggi
  • italská kuchyně
  • bez lepku
  • Itálie na talíři
  • jednoduché recepty
  • levné vaření