Published on inregion.cz (https://www.perognuno.cz)

Domů > Vášeň, smyslnost a temperament italské kuchyně

Vášeň, smyslnost a temperament italské kuchyně

Autor: 
Šárka Konečná
Inregion
Datum zveřejnění: 
Středa, Prosinec 21, 2022 - 17:30
Mořské plody
Autor fotografie: 
Šárka Konečná, inregion.cz

Mnoho z nás si pod slovním spojením "italská kuchyně" vybaví pouze pizzu a špagety. Jak je tomu ale doopravdy, tuší málokterý středoevropan. Krátce tedy koukněme otevřeným oknem tam, kde se dobře vaří. Jak jinak, než italsky.

V Itálii vznikla celá řada mistrovských kulinářských děl. Jejich rozmanitá paleta vychází z geografické polohy tohoto státu a liší se i podle samotných regionů. Všechny mají ale jedno společné. Tím jsou kvalitní suroviny, jednoduchost přípravy a láska zdejších obyvatel k jídlu. Samozřejmě, že existují i složité recepty na přípravu, většina pokrmů je však pozoruhodně jednoduchá. Jako příklad uveďme věhlasné spaghetti carbonara. Stačí málo a světoznámá pochoutka je hotová. Jídla v sobě odrážejí nejen tradici, ale i pospolitost a tvořivost pro nás Italy zcela typickou. Vznik některých pokrmů se datuje stovky i tisíce let zpět, jiné jsou novější a do povědomí pronikly teprve nedávno. Každopádně všechny slibují hluboký a jedinečný kulinářský zážitek. Jídlo je odrazem našeho stylu života. Ten je slunečný, pohostinný, otevřený a radostný. Buon appetito...

Zdroje: 
inregion.cz, receptyodfrancesci.cz
  • italská kuchyně
  • italské recepty
  • slávky
  • Itálie na talíři