Published on inregion.cz (https://www.perognuno.cz)

Domů > Hovězí jazyk v pikantní zelené omáčce

Hovězí jazyk v pikantní zelené omáčce

Autor: 
Šárka Konečná
Inregion
Datum zveřejnění: 
Středa, Prosinec 21, 2022 - 17:15
 Hovězí jazyk v pikantní zelené omáčce
Autor fotografie: 
Šárka Konečná, inregion.cz

Na vnitřnosti a droby se názory různí. Někdo je miluje, někdo jim nemůže přijít na jméno. Nic mezi tím zřejmě neexistuje. Přesto si dnes představíme recept na pokrm, který by mohl chutnat i těm, kteří se řadí ke druhé skupině zmíněných strávníků.

INGREDIENCE pro 4 osoby:

1 hovězí jazyk o váze cca 1 kg

sůl

50 g másla

1 větší cibule

2 sardelky

1 lžíce kaparů

2 lžíce bílého balsamicového octa

1 lžíce nadrobno nasekané petrželové nati

120 g sterilovaných okurek

mletý černý pepř

vývar z jazyka

Hovězí jazyk důkladně opláchneme a dáme ho vařit do osolené vody, ve které ho uvaříme do měkka. Obecně se držme pravidla, že na půl kila jazyka počítejme hodinu varu.

Poté, co je jazyk měkký, vyjmeme jej, propláchneme rychle ve studené vodě a sloupneme mu kůži. Nakrájíme jazyk na plátky.

Na másle necháme zrůžovět nadrobno nakrájenou cibuli, k ní přidáme sardelky, kapary a balsamico. Chvilky orestujeme a přilijeme zhruba šálek vývaru z jazyka.

Šťávu necháme několik minut povařit, vložíme do ní jazyk a na mírném ohni vaříme zhruba 10 minut. Potom jazyk vyjmeme a uchováme v teple. Do omáčky přidáme petrželku a nadrobno nasekané okurky, dochutíme ji solí a pepřem. Provaříme ji a následně propasírujeme.

Jazyk poté servírujeme přelitý touto omáčkou.

Ideální přílohou k tomuto pokrmu je bramborová kaše, nebo polenta

Zdroje: 
inregion.cz, receptyodfrancesci.cz
  • italská kuchyně
  • italské recepty
  • hovězí jazyk v pikantní zelené omáčcer
  • Itálie na talíři