Published on inregion.cz (https://www.perognuno.cz)

Domů > Spaghetti Alla Carbonara

Spaghetti Alla Carbonara

Autor: 
Šárka Konečná
Inregion
Datum zveřejnění: 
Úterý, Prosinec 20, 2022 - 15:15
Spaghetti alla Carbonara
Autor fotografie: 
Šárka Konečná, inregion.cz

Sophia Loren kdysi prohlásila:"Za všechno, co vidíte, vděčím špagetám." Tento její legendární výrok se zapsal do srdcí snad všem jejím fanouškům, ale také milovníkům těstovin. A není divu. Chutně připravená pasta je totiž tak smyslná, jako Loren sama. tedy skoro. S jediným rozdílem: Sophii si nemůže dopřát každý :) Takže se dnes pustíme do absolutní klasiky, kterou jsou Spaghetti Carbonara. A hned ze startu ostrá realita: smetana v nich fakticky nemá co dělat!

Ingredience pro 4 osoby:

350 g těstovin spaghetti

150 g guanciale

4 velké žloutky

100 g nastrouhaného Pecorina Romano

sůl, pepř

extra virgin olive oil

 

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu na vaření těstovin. Přitom platí pravidlo, na 10 g těstovin patří 1 litr vody. Z vajec použijeme pouze žloutky. Ty v misce rozšleháme se špetkou soli a trochou nastrouhaného Pecorina. Guanciale nakrájíme na menší kostičky a v hrnci se širokým dnem zprudka opečeme na středně silném ohni. Pozor, trvá to chvilku, asi tak minutu, dbáme na to, aby se nám guanciale nezačalo připalovat. Občas promícháme.

Spaghetti uvaříme al dente, scedíme, ale trochu vody, ve které se vařily si uchováme. Spaghetti dáme do rendlíku s guanciale a vzniklou směs protřepeme. Odstavíme z plotny, do směsi přidáme připravené žloutky s Pecorinem a přidáme trošku vody z těstovin. Promícháme (asi půl minuty), přidáme zbývající sýr a špetku pepře. Vše znovu promícháme a rychle podáváme.

Buon appetito.

Zdroje: 
inregion.cz, receptyodfrancesci.cz
  • italské recepty
  • italská kuchyně
  • pasta alla carbonara
  • spaghetti alla carbonara