Published on inregion.cz (https://www.perognuno.cz)

Domů > Krevety na pomerančích s chilli papričkami

Krevety na pomerančích s chilli papričkami

Autor: 
Šárka Konečná
Inregion
Datum zveřejnění: 
Neděle, Prosinec 18, 2022 - 18:00
Krevety na pomerančích
Autor fotografie: 
Šárka Konečná, inregion.cz

Jednoduchý recept výrazné a pikantní chuti provoněný mořem. Přesně tak by se dala charakterizovat tato jedinečná pochoutka, která nejlépe vynikne s lehce opečenými bramborami. Tak se do toho dejme.

INGREDIENCE (pro 2 osoby):

300 g středních oloupaných a vyloupaných krevet (bez střívka)

3 stroužky česneku

2 pomeranče

2 chilli papričky

2 lžíce jemně nasekané hladkolisté petrželky

růžová himalájská sůl a čerstvě namletý pepř (obojí dle chuti)

30 g extra panenského olivového oleje

rozmarýn

POSTUP:

Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme na plátky nakrájený česnek a vymačkanou šťávu z jednoho pomeranče. Na mírném plameni jemně orestujeme a přidáme chilli papričku, necháme směs probublat (zhruba 6 minut) než nám česnek i paprička mírně zezlátne. Přidáme nasekanou petrželku.

Poté plamen mírně zesílíme a do pánve přidáme ke směsi krevety. Zprudka osmahneme, poté oheň opět stáhneme a restujeme dalších cca 5 minut.

Pánev následně odejmeme ze sporáku a krevety spolu s výpekem podáváme. Pokrm na talíři dozdobíme pomerančem nakrájeným na měsíčky a větvičkou rozmarýnu.

Ideální přílohou jsou mírně opečené brambory - pro ty co nemohou lepek, nebo i zlehka osmahnutá bruschetta - to pro ty, co lepek mohou. Do obojího se totiž skvěle vsákne zbytek výpeku a šťávy z krevet.

Buon appetito :)

Zdroje: 
inregion.cz, receptyodfrancesci.cz
  • krevety
  • mořské plody
  • úprava mořských plodů
  • italská kuchyně
  • italské recepty
  • Itálie na taíři
  • bez lepku
  • bez laktózy