Published on inregion.cz (https://www.perognuno.cz)

Domů > Spaghetti s krevetami a rajčatovou omáčkou

Spaghetti s krevetami a rajčatovou omáčkou

Autor: 
Šárka Konečná
Inregion
Datum zveřejnění: 
Neděle, Prosinec 18, 2022 - 17:30
Spaghetti s krevetami a rajčatovou omáčkou
Autor fotografie: 
Šárka Konečná, inregion.cz

Středně obtížný, ale ne úplně složitý recept, kterým obohatíte svou těstovinovou fantazii. Základem jsou, jak jinak, než kvalitní suroviny. Čerstvými krevetami a zeleninou počínaje, dobrými těstovinami a jejich pečlivou přípravou konče. Jak na to?

Ingredience pro 2 osoby:

250 g vařených a loupaných krevet bez střívka a hlavy

10 - 14 cherry rajčat (dle velikosti, ideální jsou střední)

4 stroučky česneku

1 středně ostrá chilly paprička

300 ml bílého vína

80 g hladkolisté petrželky

60 ml olivového oleje

sůl

250 g bezlepkových spaghetti

 

POSTUP:

V nízkém hrnci většího průměru rozehřejeme zprudka olivový olej a v něm zprudka osmahneme na větší plátky rozkrájený česnek. Jakmile zezlátne, přihodíme chilli papričku, kterou také krátce zprudka osmahneme. Poté plamen mírně ztlumíme a přidáme krevety. Krátce je orestujeme (asi 5 minut) a přilejeme víno. Chvíli vaříme na mírném plameni, cca po pěti minutách plamen zvýšíme a počkáme, než se víno skoro vyvaří. Plamen zmírníme. Přidáme rajčata, dvě minuty necháme v klidu, poté osolíme a přidáme nakrájenou petrželku. Mezitím si uvaříme těstoviny. Tak, aby byly al dente, trvá to zhruba 7 minut :)

Těstoviny slijeme, směs s krevetami odstavíme. Těstoviny nenecháme vychladnout, přendáme je ihned na na talíř a přidáme na ně krevetovou směs.

Buon appetito :)

Zdroje: 
inregion.cz, receptyodfrancesci.cz
  • krevety
  • spaghetti
  • rajčatová omáčka
  • mořské plody
  • úprava mořských plodů
  • italská kuchyně
  • italské recepty
  • Itálie na talíři