Published on inregion.cz (https://www.perognuno.cz)

Domů > Ragú con funghi

Ragú con funghi

Autor: 
Šárka Konečná
Inregion
Datum zveřejnění: 
Sobota, Prosinec 17, 2022 - 17:30
Ragů con funghi
Autor fotografie: 
Šárka Konečná, inregion.cz

Ideální toskánské ragů se dělá z divočáka, ale toho je mimo sezónu docela obtížné sehnat. Proto nabízím tento předpis, který je jeho velice chutným bratrem.

Ingregience pro 4 osoby:

400 g směsi mletého hovězího a vepřového masa

70 g čerstvých žampionů

2 menší cibule

2 mrkve

2 řapíky celeru

4 dcl bílého suchého vína

400 g konzervovaných loupaných nakrájených rajčat

olivový olej

sůl a pepř dle chuti

 

Ve velkém hrnci s tlustým dnem osmahneme na rozpáleném olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Zprudka ji opečeme, jakmile začne mírně hnědnout, přidáme zbývající, na drobné kostky nakrájenou zeleninu a masovou směs. Vše důkladně promícháme a orestujeme, poté zmírníme plamen. Přidáme na kostky nakrájené žampiony, necháme chvilku vařit, poté plamen zvýšíme a přilijeme víno.

Vaříme zhruba hodinu, do odpaření vína,

Následně sejmeme poklici a přidáme rajčata, osolíme opepříme. Vaříme další půl hodiny.

Servírujeme ideálně s doma připravenými tagliatelle.

Zdroje: 
inregion.cz, receptyodfrancesci.cz
  • Ragů con funghi
  • italská kuchyně
  • Itálie na talíři
  • bez lepku
  • bez laktózy