Published on inregion.cz (https://www.perognuno.cz)

Domů > Guláš Alla Val Pusteria

Guláš Alla Val Pusteria

Autor: 
Šárka Konečná
Inregion
Datum zveřejnění: 
Sobota, Prosinec 17, 2022 - 17:15
Guláš Alla Val Pusteria
Autor fotografie: 
Šárka Konečná, inregion.cz

Vynikající recept na přípravu hovězího masa, jen trošku náročnější na čas. Pokud tedy někdo očekává rychle uvařený pokrm, měl by by počítat s tím, že tento se mezi ně neřadí. O to je ale pak větší chuťový zážitek, na který se rozhodně vyplatí si počkat. 

Ingredience pro čtyři osoby:

800 g hovězího krku

400 g cibule

0,5 l červeného suchého vína

1 polévková lžíce červené sladké papriky

25 g hladké mouky (nebo bezlepkové směsi Schär Mix Bread, případně totéž množství jiné bezlepkové směsi)

1 čajová lžička citronové kůry

1 snítka čerstvého rozmarýnu

1 bobkový list

špetka majoránky

30 ml olivového oleje

70 g hustého rajčatového protlaku (na kečup v italské kuchyni zapomeneme!!!)

sůl a pepř podle chuti

Maso nakrájíme na kostky o velikosti zhruba 5x5 cm. Ve velkém hrnci si rozehřejeme na vysokou teplotu olivový olej, a přidáme cibuli spolu s masem. Obojí zprudka opečeme, plamen stáhneme a několik minut směs smažíme. Ve sklenici smícháme mouku a papriku s trochou vody, hrnec odstavíme a směs přidáme k masu. Vše důkladně promícháme a vrátíme na sporák. Přilijeme polovinu vína a vše vaříme na mírném plameni, dokud se víno nevypaří. Poté přidáme koření a rajčatový protlak. Důkladně mícháme. Přidáme zbytek vína, zakryjeme pokličkou a vaříme za občasného míchání na mírném ohni do doby, než maso změkne (cca 2,5 hodiny). Pokud je potřeba, přilijeme během vaření trošku vody, ale nepřeháníme to, abychom měli omáčku pěkně hustou a syté barvy.

Před podáváním vyjmeme bobkový list a rozmarýn.

Ideální přílohou jsou brambory vařené ve slupce.

Zdroje: 
inregion.cz, receptyodfrancesci.cz
  • hovězí maso
  • guláš Val Pusteria
  • italská kuchyně
  • Itálie na talíři
  • bez lepku
  • bez laktózy